Joan Miró och Fundació Miró i Barcelona

Fundacio Miro Barcelona

Fundació Miró är mycket betraktas som en av Barcelonas främsta konstgallerier, och år 2015 firar sitt 40-årsjubileum som ett skyltfönster för samtida konst. Stiftelsen har skapat ett nytt koncept för konstmuseer, som uppvisar det bästa av Mirós arbete vid sidan av kreativa och samtida verk av andra konstnärer. Fly från staden för ett par timmar och besöka denna spektakulära museum ligger inom den lugna grönskan i Montjuïc Hill.

Om Joan Miró

Joan Miro

Miró föddes i Passeig del Crédit, Barcelona 1893. Miró växte upp i Barri Gòtic i Barcelona och började rita klasser vid en ålder av 7. Som ung konstnär han ofta hade sitt arbete förlöjligad och var missnöjd med sin formella konstutbildning .

Men under 1921, Miró flyttade till Paris där han utvecklade en mer exakt konstnärlig stil. Miró hade tidigare träffat Picasso tillbaka i 1919. var han nu också bor i Paris och blev snart en inflytelserik kontakt i Mirós yrkesliv. År 1924, Miró anslöt André Bretons surrealistiska gruppen och ofta bidragit till koncernens verk och idéer.

Miró konstnärliga stil

Joan Miro Abstrakt målning

Miró stil ofta involverad abstrakt, men ändå känna igen, former och klara färger. Han var känd för att experimentera med traditionella uppfattningen och vända föremål in på obestämd konstverk, utan att fullt ut åta sig att abstraktion.

På den tiden, den här stilen var helt ny till världen av konst och var snart tas ombord av samtida konstnärer som Yves Tanguy och Jean Arp. Perception är ett centralt tema bland Miró verk och ofta föremål för uppfattning är nästan sekundärt.

Mirós Offentlig konst i Barcelona

Miro Mosaic Las Ramblas

År 2014 blev Barcelona namngav den 4: e mest kreativa staden i världen. Detta kommer som någon överraskning för dem som har haft turen att besöka denna pulserande stad. Två av Joan Miró skulpturer kan hittas i Barcelonas gator och torg: den "Dona I Ocell", som återfinns i Parc Joan Miró och Mandala mosaik på grund av Las Ramblas.

Miró Foundation

Idag har museet mer än 14.000 stycken inklusive nästan alla Miró grafiska verk, över 800 av hans teckningar och över 400 verk av andra konstnärer. Täta utställningar för nya artister hålls här, och vartannat år är värd för "Joan Miró Prize" med 70.000 € tilldelas den vinnande konstnären. Detta är nu en av de mest betydelsefulla utmärkelser för konst i världen.

Stiftelsen öppnade 1975 med hjälp av Mirós vän Joan Prats. Syftet bakom stiftelsen var att skapa ett utrymme som skulle uppmuntra konstnärer att experimentera med samtida konst. Miró enda tillstånd när du skapar Fundació Miró var att det måste främja och ge möjligheter för unga konstnärer i Barcelona.

Kommer dit

Fundacio Joan Miro Barcelona

Fundació Miró ligger i Parc de Montjuïc i Barcelona. Det kan nås med buss 150 och 55 samt bergbanan från tunnelbanestationen Parallel.

Vuxen Entré: cirka 11 €
www.fundaciomiro-bcn.org

Håll dig uppdaterad med de senaste Joan Miró utställningar eller visa en katalog över hans verk på artsy.

Om Apartment Barcelona

Lägenhet Barcelona är en ledande lägenhet företag baserat i Barcelona. De har över 900 Barcelona lägenheter att hyra för kortare och längre vistelser samt lägenheter till salu.
Detta inlägg är publicerat i Hem, Platser, Att göra, Turistguide och taggade ​​ ​​ ​​ ​​ Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>