Upptäck Barcino: Roman Barcelona i hjärtat av de gotiska kvarteren

Barci

Visste du den romerska staden Barcelona hette Barcino? Det var en av de viktigaste urbana kommunerna på den iberiska halvön. Men i dag vad som en gång var Roman Barcelona är nu Ciutat Vella eller Barri Gòtic. Ingången till Barcino ligger på högra sidan av Barcelonas katedral där en serie skulpturer vardera ca en halvmeter stava högt ut ordet Barcino. Dessa skulpturer är inte från romartiden men de indikerar när du har nått den antika staden. Upptäck vad som är kvar av Roman Barcelona ...

Akvedukter av Roman Barcelona

Förr i tiden tog två akvedukter vatten upp till infarten till staden och till romerska Barcino från floderna Llobregat och Besos. Precis bakom Plaça de la Catedral, i C / Sagistrans, en del av en av de gamla akvedukter kan spåras i väggarna i en annan byggnad. Konstigt, var nytt murverk byggt runt akvedukten, lämnar sin spöklika kontur som en påminnelse om Barcelona romerska arvet. Invånarna i Barcino var Barcinonensis och centrum av staden var forumet, en plats för handel och möten.

Barcelonas Forum Romanum och kolumner

Placa St Jaume Den romerska forum i Barcelona var belägen i Plaça Sant Jaume där rådet och kommunala byggnader fortfarande positionerade idag. Det finns en sidogata som leder från torget Carrer Paradis, som vandrar upp förbi Ryans Irish Pub. Även denna gata verkar vara en obetydlig gränd sätt, en liten skylt som anger i ännu mindre bokstäver "till romerska ruiner" listigt pekar mot mot nummer 10, Carrer Paradis, till vad som verkar vara en privat hyreshus.

Absolut inte vara blyg som, på sväng höger in i detta område, fyra enormt magnifika romerska kolonner svänga mot himlen, inom vidrör avstånd. Dessa kolumner bildade en del av den ursprungliga Augustine templet regeringsbyggnad, bebodd av romerska kejsaren Augustus själv under en kort tid. Denna plats används för att markera högsta marknivå punkt i Barcino. Dessa kolumner står nu som en påminnelse om den gamla stadens struktur, på vars grunder Barcelona som vi vet att det har byggts.

Romerska ruiner utanför Las Ramblas

Turning direkt ur Plaça Sant Jaume och i Carrer Ferran, sidogata Avinyó böjer till vänster. Kebab barer och traditionella katalanska restauranger whet aptit med sina fläktade mat dofter. Titta längre om, och det är möjligt att se ett antal barer på vänster sida av denna väg att bostads delar av den gamla stadsmuren, fortfarande intakt. En gammal romersk begravningsplats komplett med gravar, för att inte nämna de sola herrelösa katter, sitter på en underjordisk nivå i Plaça Madrid, som ligger mellan Las Ramblas och Portal del Angel. Huvuddelen av den antika staden är nu begravd djupt under dagens centrum.

Barcelona City History Museum

Roman Barcelona Grävningar ständigt pågår för att avslöja mer av Roman Barcino men vad som grävts upp kan ses i staden History Museum, som ligger på Plaça del Rei, nära Plaça Sant. Jaume. En hiss går ner i valven i staden medan en digital år Skärmen räknar ned tiden i stora röda blinkande siffror. Dörrarna öppnas klockan 600AD och romerska Barcino andas i den skuggiga underjordiska ljus. Omfattande delar av den romerska muren, utöver de husgrunder, kyrkor och badplatser kan ses. Det är möjligt att promenera längs ruinerna av en hel gata komplett med ett avloppssystem, handelsområden och deras motsvarande förberedelse zoner för saltad fisk, vintillverkning, tvätt och tyg döende.

Det finns också en stor utställning av artefakter som hittades under utgrävning såsom smycken, mynt, keramik och nålar. Det verkar som om kvinnor i romartiden var så benägna att plocka sina ögonbryn som de är idag att döma av den stora samlingen av romerska pincett som också visas. En kortfilm visar en grafisk representation av Barcino ungefärliga dimensioner och huvudstrukturer, och dess geografiska läge i förhållande till floderna och havet. Mest spännande är dock medvetna om att Barcino är sakta men säkert växer som nya arkeologiska projekt avslöja fler ruiner. Prova kikade runt provisoriska väggar som täcker över grävningar!

Det bästa sättet att upptäcka Roman Barcelona är att gå för en wander i de gotiska kvarteren, och håll utkik efter de plack som ger mer information om de historiska lämningar som du hittar insprängda mellan butiken och barer i samtida Barcelona.<! [Endif] ->

Om Marina - Marknadsföringsavdelning

Marina är en författare från Barcelona och är passionerade när det gäller resor och teknik. "När jag har tid, hittar du mig med en ryggsäck upptäcka världen. Och när inte, jag skriver om min underbara stad att hjälpa besökare att njuta av det till fullo."
Detta inlägg är publicerat i hem , Stadsdelar och taggade , , , , , . Bokmärk permalänk .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>