Sann Modernisme på sjukhuset Sant Pau i Barcelona

Hospital Sant Pau

Så du har gått Ramblas och knuffade dig igenom La Boqueria. Du har vandrade vackra gotiska kvarteren och huffed din väg till toppen av La Sagrada Familia. Du har nibbled dig igenom skivorna på finger-slickande tapas och tvättade dem med ett par glas katalanska Cava. Tror du att du har "gjort" Barcelona? Tänk om. Du har faktiskt gått miste om en av de finaste exemplen på modernistisk arkitektur i världen och en av Barcelonas mest otroliga (ännu konstigt förbises) konstruktioner - den fantastiska Hospital Sant Pau.

Barcelona, ​​Hospital Sant Pau Konstiga Architecture

Skapat av Lluís Domènech i Muntanter, mannen bakom den otroliga Palau de la Música Catalana och som var faktiskt Gaudís lärare, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau byggdes mellan 1902 och 1930 och är nu kategoriseras som ett UNESCO: s världsarvslista. Det är en av de mest spännande konstruktioner i Barcelona och väl värt att ta tid att besöka.

Sant Pau, Barcelona

Känd för sin vackra jugendstil och dess märkliga och underbara former och färger, är det sant att modernismen egenskaperna hos era. Det har dock även den magiska luften av en medeltida borg. Välvd och välvda tak skapar en elegant, dramatisk atmosfär samtidigt otroligt detaljerade fönster, förskönat kristallkronor och jätte trädörrar, ger en verklig känsla av storhet. Kyrkan och bibliotek är särskilt imponerande delar av komplexet.

Till skillnad från andra sjukhus i den tid som skulle ha normalt varit ganska deprimerande platser, ljus och ventilation är viktiga inslag i Hospital Sant Pau i Barcelona som tillsammans med sin underbara inredning, ger en mer glad känsla till platsen.

Ett långvarigt närvaro i staden

Hospital Sant Pau, Barcelona

Den underbara mosaiker ses runt byggnaderna representerar historien om sjukhuset från dess medeltida ursprung till sin modernistiska sanering. Med en historia som går tillbaka till år 1401 och efterdyningarna av pesten, denna medeltida sjukhus, ursprungligen namnet Hospital de la Santa Creu och ligger i Raval kvartalet tjänade invånarna i Barcelona i århundraden.

Med den explosiva industriella revolutionen dock, och det stora urbana tillväxten av staden, sjukhuset inte längre kunde tillgodose behoven hos den ökande befolkningen i Barcelona. Vid 19-talet hade det blivit uppenbart att det var alldeles för liten och det går inte att hålla jämna steg med de framsteg inom medicinen av tiden ...

Barcelona, ​​Sant Pau Ett Avant-garde Solution

År 1896, Pau Gil i Serra, en förmögen katalansk bankir då bodde i Paris avled. I sitt testamente förklarade han att en del av hans förmögenhet bör ägnas åt att bygga ett nytt sjukhus i Barcelona. Han hade två villkor: att sjukhuset skulle vara det allra bästa när det gäller medicin, arkitektur och teknik; och att det skulle bära hans namn. Domenech i Montaner var mannen för jobbet.

Han ägnade sig åt att bygga vad som skulle vara det bästa sjukhuset dagen och utformat en unik komplex för att ligga i den nya stadsdelen Eixample. Hans imponerande sjukhuset Hospital Sant Pau bestod av tolv paviljonger alla anslutna av en kilometer från underjordiska gångar. Hans vision var att byggnaden skulle bli en egen värld, en tillflykt från livliga stadslivet. Trogen Pau Gil i Serra, är den generösa givar initialer intrikat ristade in i fasader sjukhuset.

Hospital de Sant Pau Hospital Sant Pau Idag

Under 2009 rollen som Sant Pau som en fungerande sjukhus kom till ett slut. Det är nu renoveras arbete och byggs som ett kulturellt centrum. Besöker komplexet är en fantastisk upplevelse, som erbjuder en unik inblick i historien om Barcelona och en chans att upptäcka en av de mest fascinerande hörn! Det är också möjligt att besöka den ursprungliga sjukhuset i Raval, som nu kallas Antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau och som för närvarande hem till National Library of Katalonien.

Guidade visningar av Hospital Sant Pau finns på engelska och erbjuds varje dag kl 10:00, 11:00 12:00 och 01:00. Priserna är som följer:

Vuxna: 10 €
Under 18 år, över 65 år och arbetslösa: 5 €
Modernisme Route rabatt: 50% på båda priser.
Bus Turistic rabatt: 20%
Barcelona City Tour rabatt: 20%

Metro: Sant Pau / Dos de Maig (L5) eller Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4)

Submit to StumbleUpon Digg This Submit to reddit
Dela

Om Marina - Marketing Team

Marina är en författare från Barcelona och är passionerade när det gäller resor och teknik. "När jag har tid, hittar du mig med en ryggsäck upptäcka världen. Och när inte, jag skriver om min underbara stad att hjälpa besökare att njuta av det till fullo."
Detta inlägg är publicerat i Home, Att göra och taggade ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>