Casa Batlló Barcelona - En Gaudí mästerverk du inte får missa

Casa Batlló Barcelona Fasad på natten

Chanserna är du har hört talas om arkitekten mastermind Antoni Gaudí. Om du kommer till Barcelona, ​​utan tvekan den berömda Sagrada Familia är på din lista över "måste se är" under din vistelse. Men många besökare inte hantera att uppleva några av hans andra fantastiska bitar, såsom La Pedrera och Casa Batlló. Var inte en av dessa besökare! Här, ut Barcelona Turistguide kommer att förklara några av anledningarna till Casa Batlló bör vara nära toppen av din sightseeing checklista.

Början på något Vacker

Casa Batlló byggdes mellan 1904 och 1906 av Antoni Gaudí, och fick i uppdrag av textil industriman, Josep Batlló. Den ursprungliga strukturen av byggnaden, som ligger på den livliga gatan Passeig de Gràcia, avslutades i 1877 av Emilio Sala Cortés. När Gaudí först i uppdrag att arbeta på huset, var han riva den befintliga strukturen och bygga upp den från grunden. Det var dock senare beslutades att renoveringar till byggnaden skulle vara mycket mer praktiskt.

Josep Batlló var en framstående man i Barcelona, ​​äga och driva många textilfabriker i staden. När han och hans fru flyttade in i huset, visste de att de ville deras hem för att vara annorlunda än andras i Batlló klanen. Därför anlitade de Gaudí att komma med ett innovativt och kreativt plan, som de inte på något sätt begränsa.

Familjen bodde på den ädla våningen i Casa Batlló fram till mitten av 1950-talet efter deras död. Denna ädla våningen är den första våningen på den byggnad som inrymmer galleriet, som har utsikt över hela Passeig de Gràcia, matsal, badrum, och många andra stora områden i stallar.

Djur, grönsaker eller Mineral?

Antoni Gaudí var känd för sin symbolik och kreativ representation av dagliga bilder i hans verk. Casa Batlló var absolut inte annorlunda. De grundval av huset var en "djur kommit till liv", frammana natur med organiska strukturer och suggestiva fantasi. Fasaden, till att börja, har kolumner som representerar ben och en vågform omger hela ansiktet av byggnaden, vilket tyder på rörelse. Byggnaden består av mosaik, skapa en vacker färg och bild, samt representera fiskfjäll och vattenlevande organismer. Taket på fasaden bådar jätte torn, erinrar djurets rygg, doused med fler mosaikplattor.

Insidan av huset var också helt påverkad av mytiska varelser, fantasi, och djurlivet. Men många av funktionerna i huset är också byggda på grund av praktiska, vilket gör huset en "smarta hus" av slag för sin generation. Handtagen på trapphuset, till exempel, är figur av reptil ryggar, samtidigt formas för att passa formen av en mänsklig hand som en ned lysande trappan.

Vårt hus i mitten av vår gata

Idag har huset förvandlats till en kulturell museum för allmänheten och turister att blicka på, lära sig att förstå de "moduler och outs" av Gaudís modernistiska sinne. Huset är öppet med en komplett audio guidad tur en allmän avgift på cirka 18 €. Glöm inte att göra dig upp till taket efter turnén ljud avslutas, för en spektakulär utsikt över Barcelona där du också kan upptäcka ännu mer av Gaudís mästerverk. Biljetter kan köpas direkt på biljettkontoret, som ligger utanför den främre ingången av byggnaden, eller genom att besöka Casa Batlló hemsida. Byggnaden är öppen 365 dagar om året från 09:00 till 09:00. Beläget i centrum av staden, på Passeig de Gràcia, är Casa Batlló mycket lätt att hitta, och svårt att missa på grund av dess utsökta färger som gnistrar i Barcelona solen.

Oavsett om du kommer till Barcelona för två dagar eller två veckor, touring det inre av Casa Batlló är ett måste. Du kan även välja att bo i en av många Barcelona Lägenheter nära grand Passeig de Gràcia och vetter ut mot, eller går förbi, Casa Batlló vardag. Ett hem som ingen annan, Casa Batlló ger dig en inblick i vad det måste ha varit som att leva inuti ärendes av en konstnär.

Submit to StumbleUpon Digg This Submit to reddit
Dela

Om Marina - Marketing Team

Marina är en författare från Barcelona och är passionerade när det gäller resor och teknik. "När jag har tid, hittar du mig med en ryggsäck upptäcka världen. Och när inte, jag skriver om min underbara stad att hjälpa besökare att njuta av det till fullo."
Detta inlägg är publicerat i platser, Resor & Semester och taggade ​​ Bokmärk permalänk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>