Joan Miró og Fundació Miró i Barcelona

Fundacio Miro Barcelona

The Fundació Miró er høyt ansett som en av Barcelonas fremste kunstgallerier, og i 2015 feirer sitt 40-årsjubileum som et utstillingsvindu for samtidskunst. Stiftelsen har skapt et friskt konsept for kunstmuseer, viser det beste av Miró arbeid sammen med kreative og moderne verk av andre kunstnere. Flykte fra byen for et par timer og besøke denne spektakulære museet ligger i den rolige grønne Montjuïc Hill.

Om Joan Miró

Joan Miro

Miró ble født i Passeig del kreditt, Barcelona i 1893. Miró vokste opp i Barri Gòtic i Barcelona, ​​og begynte å tegne klasser i en alder av 7. Som en ung artist han ofte hadde sitt arbeid latterliggjort og var misfornøyd med sin formelle kunst trening .

Men i løpet av 1921 Miró flyttet til Paris hvor han utviklet en mer presis kunstnerisk stil. Miró hadde tidligere møtt Picasso tilbake i 1919. Han ble nå også bor i Paris, og ble snart en innflytelsesrik kontakt i Miró profesjonelle liv. I 1924 sluttet Miró André Breton surrealist gruppen og ofte bidratt til konsernets verk og ideer.

Miró kunstneriske stil

Joan Miro Abstrakt maleri

Miró stil ofte involvert abstrakt, men likevel gjenkjennelig, former og sterke farger. Han var kjent for å eksperimentere med tradisjonell oppfatning og slå objekter på ubestemt kunstverk, uten helt å binde seg til abstraksjon.

På den tiden var denne stilen helt ny til en verden av kunst og ble snart tatt ombord av samtidskunstnere som Yves Tanguy og Jean Arp. Perception er et sentralt tema blant Miró verker og ofte gjenstand for oppfatningen er nesten sekundær.

Miró Public kunst i Barcelona

Miro Mosaic Las Ramblas

I 2014, ble Barcelona kåret til fjerde mest kreative byen i verden. Dette kommer ikke som noen overraskelse for de som har vært heldige nok til å besøke denne livlige byen. To av Joan Miró skulpturer kan bli funnet i Barcelonas gater og torg: den "Dona jeg Ocell", som kan finnes i Parc Joan Miró, og mandala mosaikk på bakken av Las Ramblas.

Miró Foundation

I dag har museet mer enn 14.000 stykker inkludert nesten alle Miró grafiske verk, over 800 av hans tegninger og over 400 verk av andre kunstnere. Hyppige utstillinger for nye artister blir holdt her, og annethvert år vert det "Joan Miró Prize" med 70.000 € deles ut til den vinnende artisten. Dette er nå en av de mest betydningsfulle utmerkelser for kunst i verden.

Stiftelsen først åpnet i 1975 med hjelp av Miró venn Joan Prats. Hensikten bak stiftelsen var å skape et rom som vil oppfordre artister til å eksperimentere med samtidskunst. Miró eneste betingelse når du oppretter Fundació Miró var at det må fremme og gi muligheter for unge samtidskunstnere i Barcelona.

Komme dit

Fundacio Joan Miro Barcelona

The Fundació Miró ligger i Parc de Montjuïc i Barcelona. Det kan nås med buss 150 og 55 samt Fløibanen fra Parallel tunnelbanestasjon.

Voksen Inngang: rundt 11 €
www.fundaciomiro-bcn.org

Hold deg oppdatert med de nyeste Joan Miró utstillinger eller se en katalog av hans arbeider på fancy.

Submit to StumbleUpon Digg This Submit to reddit
Share

Om Apartment Barcelona

Leiligheten Barcelona er et ledende leilighet selskap basert i Barcelona. De har over 900 Barcelona leiligheter til leie for korte og lange opphold, samt leiligheter for salg.
Dette innlegget ble publisert i Hjem, Places, Ting å gjøre, Tourist Guide og tagget ​​ ​​ ​​ ​​ Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML -kodene og -egenskapene: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>