Sann Modernisme ved Hospital Sant Pau i Barcelona

Hospital Sant Pau

Så du har vandret Ramblas og dyttet deg gjennom La Boqueria. Du har vandret den vakre gotiske kvarteret og huffed din vei til toppen av Sagrada Familia. Du har pirket deg gjennom platters av finger-slikker tapas og vasket dem med et par glass katalansk cava. Tror du at du har "gjort" Barcelona? Tenk igjen. Du har faktisk gått glipp av en av de fineste eksempler på modernistisk arkitektur i verden og en av Barcelonas mest utrolige (men merkelig oversett) konstruksjoner - den fantastiske Hospital Sant Pau.

Barcelona, ​​Hospital Sant Pau Imponerende arkitektur

Designet av Lluís Domènech Muntanter, mannen bak den utrolige Palau de la Música Catalana og som faktisk var Gaudís læreren, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau ble bygget mellom 1902 og 1930 og er nå kategorisert som et UNESCO World Heritage Site. Det er en av de mest spennende konstruksjoner i Barcelona og vel verdt å ta seg tid til å besøke.

Sant Pau, Barcelona

Kjent for sin vakre Art Nouveau-stil og sine rare og fantastiske former og farger, det er sant til modernismen karakteristikk av epoken. Det har imidlertid også den magiske luften av en middelalderborg. Kuppelformet og hvelvede tak skaper en elegant, dramatisk atmosfære samtidig utrolig detaljerte vinduer, pyntet lysekroner og gigantiske tredører, gi en reell følelse av storhet. Kirken og biblioteket er spesielt imponerende delene av komplekset.

I motsetning til andre sykehus i tiden som ville ha vanligvis vært ganske deprimerende steder, lys og ventilasjon er viktige trekk ved Hospital Sant Pau i Barcelona som sammen med sin fantastiske interiør, gir en mer munter følelse til stedet.

En langvarig tilstedeværelse i byen

Hospital Sant Pau, Barcelona

De fantastiske mosaikker sett rundt bygningene representerer historien til sykehuset fra sin opprinnelse fra middelalderen til sin modernistiske nyutvikling. Med en historie som går tilbake til år 1 401 og etterkant av pesten, denne middelalder sykehus, opprinnelig kalt Hospital de la Santa Creu og ligger i Raval kvartal, servert innbyggerne i Barcelona i århundrer.

Med den eksplosive industrielle revolusjon imidlertid, og det store urbane veksten av byen, sykehuset var ikke lenger i stand til å tjene behovene til den økende befolkningen i Barcelona. Av det 19. århundre hadde det blitt tydelig at det var litt for lite og ikke klarer å holde tritt med utviklingen innen medisin av tiden ...

Barcelona, ​​Sant Pau En Avant-garde Solution

I 1896, Pau Gil i Serra, en velstående katalansk bankers deretter bosatt i Paris gått bort. I sitt testamente erklærte han at noen av hans formue skal være dedikert til bygging av et nytt sykehus i Barcelona. Han hadde to forhold: at sykehuset måtte være den aller beste når det gjelder medisin, arkitektur og teknologi; og at det skulle bære hans navn. Domenech i Montaner var mannen for jobben.

Han viet seg til byggingen av det som skulle være det beste sykehuset i dag og laget et helt unikt kompleks å ligge i den nye bydelen Eixample. Hans imponerende Hospital Sant Pau besto av tolv paviljonger alle koblet sammen med en kilometer fra underjordiske ganger. Hans visjon var at bygningen ville være en verden for seg selv, en tilflukt bort fra travle bylivet. Holde seg til Pau Gil i Serra, er den generøse giver initialer intrikat skåret inn i fasader av sykehuset.

Hospital de Sant Pau Hospital Sant Pau dag

I 2009 rollen Sant Pau som arbeids sykehus kom til en slutt. Det er nå under oppussing og blir bygt som et kulturelt sentrum. Besøker komplekset er en fantastisk opplevelse, og tilbyr et unikt innblikk i historien til Barcelona og en sjanse til å oppdage en av sine mest fascinerende hjørner! Det er også mulig å besøke den opprinnelige sykehuset i Raval, nå kalt Antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau og som nå er hjem til National Library of Catalonia.

Guidede turer Hospital Sant Pau er tilgjengelig på engelsk og tilbys hver dag kl 10, 11am 24:00 og 13:00. Prisene er som følger:

Voksne: 10 €
Under 18 år, over 65 år og arbeidsledige: 5 €
Modernisme Route rabatt: 50% på både priser.
Buss Turístic rabatt: 20%
Barcelona City Tour rabatt: 20%

Metro: Sant Pau / Dos de Maig (L5) eller Guinardó / Hospital de Sant Pau (L4)

Submit to StumbleUpon Digg This Submit to reddit
Share

Om Marina - Marketing Team

Marina er en forfatter fra Barcelona, ​​og er lidenskapelig opptatt av reise og teknologi. "Når jeg har tid, finner du meg med en ryggsekk å oppdage verden. Og da ikke, jeg skriver om min fantastiske byen for å hjelpe besøkende til å nyte det til det fulle."
Dette innlegget ble publisert i Hjem, ting å gjøre og tagget ​​ ​​ ​​ ​​ ​​ Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML -kodene og -egenskapene: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>