Barcelona Festivaler: Quirky katalansk skikker og tradisjoner

Correfoc, La Festa Major de Gràcia, Barcelona

Hvis du kommer til Barcelona må du være vitne til byens festivaler første hånd for å fullt ut forstå hvorfor den katalanske hovedstaden er kjent for å kaste noen av de mest levende og spennende fiestas i Europa! Folket i Catalonia feire mange ting fra religiøse hellig til nabolaget konkurranser, alle som inkluderer noen fantastiske, selv om det kanskje litt rart ut, ritualer og tradisjoner. Fra glohet brann-løper til menneskelige tårn som når opp til 8 etasjer høy, de som besøker Gaudís by er sikker på å bli fascinert og inspirert selv, av de fargerike katalanske skikker som venter dem på Barcelonas festivaler!

Her gir vi deg noen av våre favoritter:

Correfoc

Correfoc Devil, Barcelona For en opplevelse sikker på å få hjertet til å pumpe, leder for den mest etterlengtede begivenhet under den årlige Festes de la Mercè: den Correfoc! Denne "brann-run" består av drager, djevler og mange varianter av 'bestiari de Foc' (brann dyr) som utfører danser og parader mens gnister fly som himmelen lyser opp med anslagsvis 80.000 fyrverkeri! Vær trygg, hvis du ikke kan gjøre Festes de la Mercè, kan dette sizzling parade sees på mange av de andre festivalene i Barcelona i løpet av året.

Hvor kan man se det: Du finner Correfoc på mange festivaler og arrangementer i Barcelona, ​​men den største er den Correfoc på Via Laietana på Festes de la Mercè i september hvert år.

La Sardana

Prangende og fabelaktig stil på Flamenco er en som er kjent over hele verden, men Sardana, Official Dance of Catalonia Barcelona tilbyr en fristende alternativ: den Sardana! Den offisielle dans av Catalonia er best beskrives som dansere bli med hendene med hevet armene, danner sirkler som vokser seg større og større etter hvert som flere deltar i. En usedvanlig disiplinert dans, en leder i hver sirkel gir nøyaktige bevegelser og presis timing. Den Cobla (en 11-person band med treblås, messing og trommespillere) gir bakgrunnsmusikk for denne tradisjonelle bop.

Hvor kan man se det: Denne dansen kan sees på religiøse festivaler og dagen lang samlinger, samt hver lørdag utenfor katedralen i Barcelona i løpet av sommermånedene.

Cast

Castellers, Barcelona Dette er en av den katalanske hovedstadens mest fantastiske og farlige tradisjoner. De cast er tropper som bygger menneskelige tårn opp til 8 etasjer høyt, forlater tilskuere holder sine åndedrag og spent håper at ingen faller. Nivåene er bygget som klubben nøye klatrer opp hverandre, med Pom de Dalt (the Tower Dome) på det høyeste punktet. Her et lite barn må krysse toppen av strukturen og raskt å gli tilbake nedover den andre siden. Nail-bite ting!

Hvor kan man se det: Alle Barcelona festivaler, samt morgenen Catalonias National Day (11. september), normalt ved monumentet et Rafael de Casanova.

Bastoners

En annen unik katalanske skikk, kjent som Ball de Baston s, ser en gruppe Bastoners, Barcelona personer som danser mens stick slåss! Dateres tilbake til 1150, er dette en av Catalonias eldste tradisjonene. Danserne, kalt Bastoners, stille opp i to motsatte rekker, kranglet pinner med hverandre. Len deg tilbake og nyte denne hypnotiserende katalanske skikk, mens en tabor pipe, shawm eller sekkepipe gir det musikalske bakteppet for denne uvanlige jive!

Hvor kan man se det: Alle tradisjonelle katalanske festivaler. Sørg for å ta dem i aksjon på Festa Major de Sants hvert år i august.


Gegants og Capgrossos

Giants and Bigheads, Barcelona Festivals Ingen Barcelona festivalen ville være komplett uten disse store, fargerike og fantasifulle papier-maché figurer danser nedover gatene! Gegants og Capgrossos (kjemper og store hoder) er like mye en del av Barcelona som Gaudis design er. Nærliggende områder er representert ved en annen livlig karakter og disse underholdende tallene vanligvis vises som en del av åpningsnummeret til noen festival i Barcelona.

Hvor kan man se det: La Mercè festival hvert år i september, samt mindre nabolag partier som Festa Major de Gràcia hver August.

Ønsker du å se noen av disse fargerike toll på nært hold? Velg en av de mange leiligheter i Barcelona i nærheten av sentrum eller i det gotiske kvarteret i byen, og du vil være sikker på å fange minst en av disse sære tradisjoner under oppholdet. Hvem vet, kanskje du til og med finne din balkong gir deg det beste utgangspunkt for å oppleve show!

Submit to StumbleUpon Digg This Submit to reddit
Share

Om Marina - Marketing Team

Marina er en forfatter fra Barcelona, ​​og er lidenskapelig opptatt av reise og teknologi. "Når jeg har tid, finner du meg med en ryggsekk å oppdage verden. Og da ikke, jeg skriver om min fantastiske byen for å hjelpe besøkende til å nyte det til det fulle."
Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter, arrangementer og tagget ​​ Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML -kodene og -egenskapene: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>