Casa Batlló Barcelona - En Gaudí mesterverk du ikke gå glipp

Casa Batlló Barcelona Fasade at Night

Sjansene er du har hørt om arkitekten mastermind Antoni Gaudí. Hvis du kommer til Barcelona, ​​utvilsomt den berømte Sagrada Familia er på listen over "må se" under oppholdet. Men mange besøkende ikke klarer å oppleve noen av hans andre fantastiske stykker, for eksempel La Pedrera og Casa Batlló. Ikke vær en av de besøkende! Her vil ut Barcelona Tourist Guide forklarer bare noen av grunnene til at Casa Batlló bør være nær toppen av din sightseeing sjekkliste.

Starten på noe vakkert

Casa Batlló ble bygget fra 1904 til 1906 av Antoni Gaudí, og ble bestilt av tekstilindustri, Josep Batlló. Den opprinnelige strukturen av bygningen, som ligger på den travle gaten Passeig de Gràcia, ble gjennomført i 1877 av Emilio Sala Cortés. Når Gaudí ble først i oppdrag å jobbe på huset, var han å slå ned den eksisterende strukturen og bygge den opp fra grunnen av. Men det ble senere besluttet at renoveringer til bygningen vil være mye mer praktisk.

Josep Batlló var en fremragende mann i Barcelona, ​​eie og drive mange tekstilfabrikker i byen. Da han og kona flyttet inn i huset, visste de at de ønsket deres hjem for å være annerledes enn de andre i Batlló klanen. Derfor hyret de Gaudí å komme opp med en innovativ og kreativ plan, som de ikke begrenser på noen måte.

Familien bodde på den edle etasje i Casa Batlló frem til midten av 1950-tallet etter deres død. Dette edle etasje er i første etasje på bygningen som huser galleriet, som har utsikt over hele Passeig de Gràcia, spisestue, bad, og mange andre store områder av boligkvarteret.

Animal, Vege eller Mineral?

Antoni Gaudí var kjent for sin symbolikk og kreativ presentasjon av daglige bilder i hans verker. Casa Batlló var absolutt ikke annerledes. De basis av huset var en "dyr kommer til liv", fremkaller naturen med organiske strukturer og tankevekkende fantasi. Fasaden, for startere, har søyler som representerer bein og en bølget form omgir hele ansiktet av bygningen, noe som tyder på bevegelse. Bygningen består av mosaikkfliser, og skaper en vakker farge og bilde, samt representere skjell og vannlevende organismer. Taketfasaden lover gigantiske tårn, minner et dyr ryggrad, dynket med flere mosaikkfliser.

Innsiden av huset ble også helt påvirket av mytiske skapninger, fantasy og dyreliv. Men mange av funksjonene i huset er også bygget på grunn av praktiske, noe som gjør huset en "smart hus" av former, for sin generasjon. Håndtakene på trapperommet, for eksempel, er figurative av reptil pigger, samtidig som de er formet for å passe form av en menneskehånd som en går ned den strålende trapp.

Huset vårt, i midten av gaten vår

I dag har huset blitt omgjort til et kulturelt museum for publikum og turister å stirre på, lære å forstå de "ins og outs" av Gaudís modernistiske tankene. Huset er åpent med en komplett audio-guidet tur for en generell avgift på rundt 18 €. Ikke glem å gjøre veien opp til taket etter lyd turen ender, for en spektakulær utsikt over Barcelona hvor du også kan oppdage enda mer av Gaudís mesterverk. Billetter kan kjøpes direkte på billettkontoret, som ligger utenfor hovedinngangen til bygningen, eller ved å gå til Casa Batlló nettside. Bygningen er åpen 365 dager i året fra 9am til 21:00. Ligger i sentrum av byen, på Passeig de Gràcia, Casa Batlló veldig lett å finne, og vanskelig å gå glipp av på grunn av sin utsøkte farger som glitrer i Barcelona søndag.

Enten du kommer til Barcelona for to dager eller to uker, touring indre av Casa Batlló er et must. Du kan selv velge å bo i en av mange Barcelona Apartments i nærheten grand Passeig de Gràcia og ser ut på, eller gå av, Casa Batlló hverdagen. Et hjem som ingen andre, gir Casa Batlló deg et innblikk i hvordan det må ha vært som å leve inne makings av en artist.

Submit to StumbleUpon Digg This Submit to reddit
Share

Om Marina - Marketing Team

Marina er en forfatter fra Barcelona, ​​og er lidenskapelig opptatt av reise og teknologi. "Når jeg har tid, finner du meg med en ryggsekk å oppdage verden. Og da ikke, jeg skriver om min fantastiske byen for å hjelpe besøkende til å nyte det til det fulle."
Dette innlegget ble publisert i Steder, Travel & Ferie og tagget ​​ Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML -kodene og -egenskapene: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>