La Calçotada - The Biggest katalanske Onion Festival

Calçots med Romesco Sauce

Det er mange merkelig fantastiske tradisjoner som eksisterer i Barcelona og på tvers av Catalonia i dag, fra buksene-slippe jule caganer til de brann vinke djevler av correfocs, men av dem alle, er den Calçotada definitivt en av de mest delikate. Høstes gjennom hele vintersesongen og i mars er våren-løk-lignende CALCOT nytes av turister og lokalbefolkningen i hele regionen, med høydepunktet av de største alt-du-kan-spise festival kalt Calçotada bringe januar måned til en nær.

Origins

Det er ingen faktiske oversettelse for CALCOT til engelsk, bare at det er en lang løk, ligner på en purre eller scallion, men heller mindre oppsvulmede. Det sies at først ble dyrket i Valls, Tarragona av en bonde som heter XAT de Benaiges, i det 19. århundre. Siden den gang har CALCOT har blitt et populært måltid i masias (bondegårder-slått-restauranter) fra rundt januar til april. De kan noen ganger også sees i restaurantene i Barcelona, ​​selv om den mest typiske måten å nyte CALCOT er i en Calçotada.

Calçotada

En Calçotada er en festival der folk fra hele en spesiell by samles for å lage mat og sluke denne velsmakende løk, med mange lokalbefolkningen delta i all-you-can-eat konkurranser. Den mest kjente Calçotada i Catalonia er holdt i Valls på den siste søndagen i januar. I år arrangementet vil finne sted den 29. januar th og vil se masser av calçots blir grillet, dyppet og fortært.

Den tradisjonelle måten å tilberede et CALCOT er på en grill, røye-grilling løken til innsiden er mykere og klar til å nyte. Formørket bladene er deretter skrelles tilbake og CALCOT er dyppet i en salvitxada eller romesco saus laget med hvitløk, paprika, nøtter og olivenolje, før de slippes inn i munnen, i en sverd svelge mote. Naturligvis er dette en rotete prosess, således anvendelsen av smekker er generelt akseptert, om ikke nødvendig.

De calçots er vanligvis skutt ned med et akkompagnement av rødvin, servert direkte i munnen fra porrons: en type lang sprutet glass. Etter calçots ha blitt kokt, er et utvalg av kjøtt og brød plasseres på grillen og bilder av likør vaske ned måltidet. Som for spising konkurranser - det er ikke uvanlig å se en heidundrende 200 calçots blir konsumert i 45 minutter!

Erfaring

Hvis du kommer til Barcelona denne vinteren vil du ha muligheten til å prøve calçots i mange restauranter over hele byen. For eksempel Balmes / Rosselló er bistro ligger i Eixample-distriktet i byen og tilbyr en Calçotada meny for 24 €.

Men hvis du ønsker en mer ekstrem løk relaterte festivalopplevelsen, leder ut til Tarragona 29. januar th for Gran Festa de la Calçotada i Valls. Du kan selv bo i en av de mange sentrale Barcelona leiligheter, tar en dagstur ut til byen for festivalen, som Renfe tog fra Barcelona til Valls på dagen. Ikke glem å ta noen pust mints!

Om Marina - Marketing Team

Marina er en forfatter fra Barcelona og er lidenskapelig opptatt av reise og teknologi. "Når jeg har tid, finner du meg med en ryggsekk å oppdage verden. Og da ikke, jeg skriver om min fantastiske byen for å hjelpe besøkende til å nyte det til det fulle."
Dette innlegget ble publisert i Aktiviteter , arrangementer , restauranter og mat og tagget , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML -kodene og -egenskapene: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>