Ontdek Barcino: Roman Barcelona in het hart van de Gotische wijk

Barci

Wist je dat de Romeinse stad van Barcelona werd genoemd Barcino? Het was een van de belangrijkste stedelijke gemeenten op het Iberisch schiereiland. Maar vandaag wat ooit Romeinse Barcelona is nu de Ciutat Vella of Barri Gòtic. De ingang van Barcino ligt aan de rechterkant van de kathedraal van Barcelona, ​​waar een serie sculpturen die elk ongeveer een halve meter hoog spellen het woord BARCINO. Deze beelden zijn niet uit de Romeinse tijd, maar ze aangeven wanneer u de oude stad hebben bereikt. Ontdek wat er over is van de Romeinse Barcelona ...

Aquaducten van de Romeinse Barcelona

In het verleden twee aquaducten nam water tot aan de ingang van de stad en in het Romeinse Barcino van de rivieren Llobregat en Besos. Net achter de Plaça de la Catedral, in C / Sagistrans, een deel van een van de oude aquaducten kunnen worden getraceerd in de wanden van een ander gebouw. Vreemd, nieuwe bakstenen werk werd gebouwd door het aquaduct, waardoor haar spookachtige omtrek als een herinnering van de Romeinse erfgoed van de Barcelona. De inwoners van Barcino waren Barcinonensis en het centrum van de stad was het forum, een ruimte voor handel en vergaderingen.

Romeinse forum en kolommen in Barcelona

Placa St Jaume Het Romeinse forum in Barcelona is gelegen in de Plaça Sant Jaume waar de gemeente en lokale overheidsgebouwen nog steeds worden gepositioneerd. Er is een zijweg die leidt van het plein genaamd Carrer Paradis, die tot dwaalt langs Ryans Irish Pub. Hoewel deze straat lijkt een onbetekenend steegje, een klein teken dat zegt in nog kleinere letters "van de Romeinse ruïnes" zijn sluw wijst naar de richting van nummer 10, Carrer Paradis, wat lijkt een privé flatgebouw zijn.

Zeker niet verlegen zijn als, op het draaien van rechts in dit gebied, vier enorm prachtige Romeinse zuilen veer skywards, ligt op loopafstand. Deze kolommen vormden een deel van de oorspronkelijke Augustinus tempel overheidsgebouw, bewoond door de Romeinse keizer Augustus zich voor een korte tijd. Deze plaats gebruikt om de hoogste maaiveld punt in Barcino markeren. Deze kolommen staan ​​nu als een herinnering van de structuur van de oude stad, op wiens fundamenten Barcelona zoals wij die kennen is gebouwd.

Romeinse ruïnes van de Ramblas

Rechtsaf van Plaça Sant Jaume en in Carrer Ferran, de zijstraat van Avinyó bocht naar links. Kebab bars en traditionele Catalaanse restaurants prikkelen eetlust met hun voedsel wafting geuren. Kijk verder wel, en het is mogelijk om een ​​aantal bars te zien aan de linkerkant van deze weg dat huis delen van de oude stadsmuur, nog steeds intact. Een oude Romeinse begraafplaats compleet met graven, niet om de zonnebaden zwerfkatten te noemen, zit op een ondergrondse niveau Plaça Madrid, gelegen tussen de Ramblas en Portal del Angel. De meeste van de oude stad is nu diep begraven onder het huidige centrum.

Barcelona City History Museum

Roman barcelona Graafwerkzaamheden voortdurend over te gaan tot meer Romeinse Barcino, maar wat er is opgegraven kan in de stad History Museum, gevestigd in Plaça del Rei, in de buurt van Plaça Sant worden bekeken ontdekken. Jaume. Een lift gaat naar beneden in de gewelven van de stad, terwijl de tijd in grote rode knipperende cijfers een digitale jaar display telt. De deuren openen 600AD en Romeinse Barcino ademt in de schimmige ondergrondse licht. Uitgebreide gedeelten van de Romeinse muur, naast de fundering van gebouwen, kerken en badplaatsen te zien. Het is mogelijk om te wandelen langs de ruïnes van een hele straat, compleet met een drainagesysteem, handel gebieden en de bijbehorende voorbereiding zones voor gezouten vis, wijn maken, wasserette en stof sterven.

Er is ook een grote tentoonstelling van artefacten die werden gevonden tijdens opgravingen zoals sieraden, munten, keramiek en naalden. Het lijkt erop dat vrouwen in de Romeinse tijd waren net zo gevoelig voor hun wenkbrauwen plukken als ze nu te oordelen naar de grote collectie Romeinse pincet die ook te zien zijn. Een korte film toont een grafische weergave van de geschatte omvang Barcino en de belangrijkste structuren, en de geografische ligging ten opzichte van de rivieren en de zee. Meest spannende, is echter het besef dat Barcino wordt langzaam maar zeker groeien als nieuwe archeologische projecten te ontdekken meer ruïnes. Probeer gluren rond de geïmproviseerde muren die betrekking hebben op de graafwerkzaamheden!

De beste manier om de Romeinse Barcelona te ontdekken is om te gaan voor een wandeling in de Gotische wijk, en kijk uit voor de plaques die meer informatie over de historische overblijfselen die je zult vinden afgewisseld tussen de winkel en bars van hedendaagse Barcelona.

Over Marina - Marketing Team

Marina is een schrijver van Barcelona en is ongeveer reizen en technologie gedreven. "Als ik de tijd, zul je me te vinden met een rugzak de wereld te ontdekken. En als dat niet doen, schrijf ik over mijn prachtige stad om te helpen de bezoekers om te genieten met volle teugen."
Dit bericht is geplaatst in huis, Wijken en gelabeld ​​ ​​ ​​ ​​ Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

U kunt deze HTML tags en ​​attributen: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>